Om Hundparkour iFokus

Hundparkour handlar om balansträning med din hund och man använder sig av det som finns i sin omgivning.
Den ger inte bara inverkan fysiskt genom att bygga muskler och skapa balans utan den har även en psykisk inverkan som gör att relationen mellan hund och förare förstärks.


Balansträningen ger hunden bättre kroppskontroll, vilket i sin tur ger bättre självförtroende och självkänsla den har även bland annat hjälpt rädda, osäkra och aggressiva hundar att lita mer på sig själva och sin förare och det har då i sin tur resulterat i en bättre vardag och roligare promenader där hunden söker kontakt med föraren istället för att vara osäker eller rädd.

Parkour passar sig för dig som kanske har en hund med låg aktivitetsnivå, rädslor, osäkerhet, ja hundparkour passar sig för ALLA, man kan till och med köra hundparkour inomhus med hjälp av bord och stol. Eller varför inte mitt inne i stan, ta hjälp av ett cykelställ, det är du som sätter gränserna men kom ihåg säkerheten, använd ALLTID sele!

Hundparkour ska vara roligt och det ska bara vara positiv förstärkning man kan antingen använda sig av super gott godis, muntligt beröm eller också en leksak som belöning. 


Om oss bakom sajten


taylor__lambert

Jag är eran värd på denna sajt, hoppas ni kommer trivas! Jag heter Caroline och är en 95:a som bor i Stockholm med mitt lilla Zoo. Jag har kanin, gerbiler och Hunden Micke, en Engelsk Cocker Spaniel.

Jag har kört hundparkour med min hund sedan 2011, jag gjorde det av den enkla anledningen att min hund var väldigt osäker och mycket aggressiv emot allt och alla, fanns stunder där han bet mig och även mina vänner, men med parkour har vi nu lyckats, vi har kommit närmare varandra, hunden har blivit mer självsäker och slutat med bitandet. Hundparkour har inspirerat mig, min hund och andra hundar och nu vill jag sprida budskapet vidare till er!

Har ni några tips på hur sajten kan bli bättre eller om det är något ni undrar över så skicka iväg ett PM!

Värd

Avatar för Drömmis

Medarbetare

Avatar för IngaTrnqvist Avatar för Wezza