Tips & Råd

Tips på övningar för små hundar

2016-08-08 07:53 #0 av: Vizzla

Hej,

Jag har ju två taxar, iof normalstora, men de är ju små. Vilka övningar är de lämpligaste för små hundar?

Ser hur ni andra tränar in svåra och imponerande trick där hunden hoppar mot väggar och annat men det kommer jag inte göra med mina ;-)

Anmäl
2016-08-08 14:43 #1 av: Snuffles

Gå runt stolpar, stå på baktassarna med framtassarna mot något och gå sidledes, krypa under saker.

Anmäl
2016-08-09 11:06 #2 av: taylor__lambert

Det finns så mycket man kan göra, och jag vet ju att du måste ha den enas rygg i tanken också så vissa saker kan han ju inte göra. Men om vi säger generellt så finns det massor, så som att gå upp på brunnar, mindre fällda träd. Backa upp på saker, stenar, trappor stubbar. Hoppa från sten till sten. Gå runt stolpar/träd. Man kan variera tassarna, tex vid ett tillfälle vill jag bara ha upp högra tassen, vid ett annat den vänstra, vid ett tredje båda tassarna. Kanske tom tre tassar (den är svår). Sen kan man alltid göra dubbla kommandon, där ett kan vara att de ska hoppa upp på ett föremål och sedan utföra något extra där uppe som sitt, ligg, sitt fint, eller om det finns ett träd bredvid så kan hunden få sätta upp tassarna på den, eller kanske lära sig "krama" trädet.

Sajtvärd på Hundparkour.ifokus & CockerSpaniel.iFokus

Underskatta aldrig värmen från en kall nos Hjärta

Anmäl
2016-08-12 12:57 #3 av: Vizzla

Tack för tipsen :-)

De gillar att  balansera på nedfallna träd och små stenar. Har inte tänkt på att gå runt stolpar.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.