Sele recensioner

Dogman D-sele

2015-06-21 17:11 #0 av: taylor__lambert

Hunden

  • Engelsk cocker
  • 5 år
  • för stor för sin ras
  • Svår att hitta en bra sittande sele

Selen

Köpt: Djurmagazinets rea-låda

Pris: 50:-

Sele typ: D-sele

Reflexer: Ja

Handtag: Ja

Koppelfäste: Handtag

Färger: Svart

Vadderad: Endast framtill

Övrigt: En sele som syns i mörkret, endast använd vid lättare former av parkour pga att det är en D-sele vill jag inte riskera att den drar sig upp emot halsen och trycker för hårt. Handtaget har varit väldigt bra vid vissa stunder, perfekt längd för mig att hålla i. Selen sitter lite för nära armhålorna men har inte visats vara obehagligt för hunden.

Sajtvärd på Hundparkour.ifokus & CockerSpaniel.iFokus

Underskatta aldrig värmen från en kall nos Hjärta

Anmäl
2015-06-21 23:38 #1 av: Cahira

Bra info! Jag har bara petco och petsmart selar så jag är usel hjälp. :)

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2015-06-22 08:30 #2 av: taylor__lambert

#1 nej då! Finns ju dom som handlar via internet, kanske kan vara bra och se vad det finns för nått mer på marknaden :)

Sajtvärd på Hundparkour.ifokus & CockerSpaniel.iFokus

Underskatta aldrig värmen från en kall nos Hjärta

Anmäl
2015-06-23 04:06 #3 av: Cahira

Jag hade en sån här till pekingesen till vardags men passformen var inte helt rätt för honom (för stor fram och trång runt) så vi var tvungen att köpa en annan sele. Plus var att jag älskade att knäppningen var BAKOM skulderbladen och ringarna på varsin sida om knäppningen. Kan fixa bättre bilder imorgon om jag kommer ihåg. 

http://www.petsmart.com/dog/harnesses/top-paw-dog-harness-zid36-8737/cat-36-catid-100082?var_id=36-8737

Tur nog så passar den perfekt till Ixxi som jag ursprungligen köpte den till. Älskar den selen men passformen är som sagt lite... konstig. Inställningen är inte helt som jag hade velat ha den. Men för en hund som t.ex. drar så är den toppen och skulderbladen kan röra sig helt fritt. 

TOPPEN! Hittade en bild som visar knäppningen och ringarna som jag tänkte ta bild på! Första bilden, sån knäppningen har selen Andy har på sig ovan.  http://www.petsmart.com/dog/harnesses/top-paw-paw-print-figure-eight-adjustable-harness-zid36-26627/cat-36-catid-100082?var_id=36-26627

Och här hittade jag Andys nya sele. En Y sele fram och lite mer "bulldog säker" då han kan vara lite dragig och envis. Men det runt kroppen glider mycket och det gillar jag inte. Dock inget skav bakom armbågarna på honom och det gillas. http://www.petsmart.com/dog/harnesses/top-paw-dog-harness-zid36-8738/cat-36-catid-100082?var_id=36-8738

Till Frodo (tror jag det var, han går mest lös) har jag en sån här fast helsvart. Älskar att den har två ringar att fästa kopplet i och att den är inställbar (vilket de andra två är också) Inget skav och knäppningen ligger inte rakt mot huden. Det gillas! Sitter bra. :) Ska testa den i parkour när jag börjar Frodo så får återkomma hur det känns då. Hitills har den bara varit för promenad bland folk. 

 http://www.petco.com/product/122502/Petco-Adjustable-Mesh-Harness-for-Dogs-in-Black-And-Blue-Checker-Print.aspx

Till Apache har jag en sele med sånt nät framtill i svart och den har ingen märkning alls så jag vet inte ens vart jag köpte den. Använder inte sele på honom vid vår parkour eftersom han är rädd för koppel, sele m.m. och vi tränar nära marken istället på en nivå han klarar bra. 

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.