Berättelser

Ingen mer parkour för Apache

2015-01-31 19:35 #0 av: Cahira

När jag adopterade Apache tänkte jag tävla med honom i freestyle. När jag insåg att det kommer inte kunna gå så började jag leta efter andra aktiviteter att göra med honom och parkour var en av dom. Men i somras så började han halta på frambenen av även små utmaningar och jag vet att det är borrelian som spökar. Eftersom han är byggd som han är så kommer vi inte köra mer parkour med honom.

Jag har hitills tränat tricks, jobbat på rädslor och mycket kroppskontroll - så jag kanske delar med mig hans kroppskontrollövningar. Men jag har undrat vad för jobb jag kan ge honom. Med BC i sig så kan han inte bara gå och göra ingenting. 

Så, jag ska fortsätta träna honom på hans rädslor. Den största av dom - ACn inomhus. När han kommit över den rädslan kommer jag börja kunna träna honom oftare, och vår apportering kan övergå till föremål och inte bara dummy. Mao, jag ska försöka göra honom till "Apache the butler" som kan hjälpa mig att plocka upp saker m.m. 

Men! Jag kommer stanna på sajten för jag ska börja parkour med lilla Frodo i vår/sommar hade jag tänkt. Han är 1½ år då och känns som att jag vågar utmana honom lite mer äntligen. :)

Bild från i somras.

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2015-01-31 19:39 #1 av: Saffran0Spice

Så trist med Apache!
Hoppas ni hittar något annat passande och att ni lyckas med AC-problemetBlomma

Ser fram emot att få se lille Frodo's kunskaper i framtiden =)

Anmäl
2015-01-31 19:48 #2 av: Cahira

Ja parkour var enda som fick honom riktigt engagerad hitills. Apportering är kul enbart för att han får göra matte glad, men parkour gillade han verkligen. Men han är 3 år och redan har spökhältor SAMT patella luxation på ena eller båda benen så jag måste ge honom ett arbete som är lite mer ledvänligt. Och att bli min butler de dagar jag har väldigt ont kommer gynna oss båda. :) 

(Hans resa från rädd till servicehund kommer uppdateras på hans blogg så den blir lite mer aktiv igen, den dog lite efter jag insåg att han inte skulle kunna tävla. badgerfox.blogspot.com)

Frodo vet inte vad han har framför sig. Han har kommit undan med MYCKET hitills! Jag har knappt jobbat med honom alls. Jag ville han skulle växa till sig bra så han har mest bara fått springa av sig. Lite nosarbete, mycket hantering, annars i princip ingenting. Han kan sitt, han kan stanna.....sisådär.... inkallning funkar oftast.. men han kan inte ligg och ja. Han är bortskämd som en råtta!

Så ska bli kul att sätta honom i arbete. :) Han är redan en liten bergsget, men parkour kommer lära honom att lyssna på mig bättre och att matte har rätt bra idéer. 

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2015-01-31 20:41 #3 av: taylor__lambert

Supertrist att han inte kommer fortsätta, men jag förstår varföroch hans hälsa kommer självklart först! Tror nog han kommer passa perfekt som en butler, helt klart. Hjärta
Ska bli kul när det börjar bli vår/sommar så vi får se lite av Frodo också!

Sajtvärd på Hundparkour.ifokus & CockerSpaniel.iFokus

Underskatta aldrig värmen från en kall nos Hjärta

Anmäl
2015-01-31 20:54 #4 av: Cahira

Ja Frodos träning börjar redan nu - inomhus! Han måste lära sig lite grundkommandon som "hoppa upp", lite mer på stanna, och vi ska jobba lite på däcket med.

Och att selen inte kommer äta upp honom. Looser

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2015-01-31 20:57 #5 av: Saffran0Spice

#4 hehe de där selarna är opålitliga när man gör parkour - Rossi håller med Frodo!
Men endast när det kommer till parkour - annars är selen inget problem...

Anmäl
2015-01-31 21:05 #6 av: Cahira

Frodo har varit lös hela sitt liv. #inteallsbortskämd

Eller jo, han har varit kopplad när vi åkt till djuraffären och under socialiseringarna och när han var som värst knäck i lurarna men då var det halsband, inte sele. 

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2015-01-31 21:07 #7 av: Saffran0Spice

Kär älskar naken-fluffHjärta

Anmäl
2015-01-31 21:11 #8 av: Cahira

Jag med... jag är kluven om han kommer fortsätta fluff eller rakas ned till sommaren. Han rullar i massa äckel så är skönt när han är naken och han är FIN som naken! Men pälsen börjar bli så snygg nu att det kommer ta emot att raka ned det!

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2015-01-31 21:13 #9 av: Saffran0Spice

#8 Lättast blir kanske att välja när man ser vilket han trivs bäst i under sommaren?
Om inte annat får du paparazzia honom ''just in case'' han skulle klippas XD

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.