Allmänt om parkour

Varför Parkour?

2014-12-22 12:53 #0 av: taylor__lambert

Varför ska jag träna parkour? Vad får jag och min hund ut av det? Det finns mycket som parkour kan göra för dig och din hund.

Parkour är ursprungligen en sport för människor som går ut på att smidigt och kontrollerat röra sig i olika miljöer. Man använder sig av vad som finns i sin omgivning. Hundparkour är parkour med balans övningar för sin hund, man kan hoppa upp på stenar, klättra i träd, gå i sandtag, hoppa igenom cykelställ, köra slalom mellan träd, man kan till och med göra övningar i övningen, som att sitta på något smalt, ställa sig upp på två ben, det finns så mycket man kan göra, och det är kul! 

Parkour kan vara bra för dig som ägare som kanske inte riktigt har tid eller till och med kanske inte kan lägga ned mycket tid på träning och stimulans, parkour har många arbetsområden. Parkour tränar balansen, musklerna, och stimulerar även hjärnan, det är enkelt att utföra och samtidigt roligt.

Parkour är även bra för dig som har en hund som kanske är osäker, har dåligt självförtroende eller agerar aggressivt emot andra, anledningarna är många, men oavsett vad det är så passar parkour för ALLA hundar och hundägare, till och med om man är handikappad, det är du som sätter gränserna i parkour, ingen annan.

Med parkour får du även en hund som tycker det är kul att ta en promenad med dig, det förväntas att ni gör någonting kul när selen sitter på. Parkour ger hunden mera självkänsla då hunden märker att "titta detta klarar jag ju galant, kolla matte/husse vad duktig jag är" när självförtroendet stärks stärks även eran relation då du hjälper hunden dit den uppnår och känner sig stolt över sig själv, utan dig skulle den inte vågat och genom att våga litar hunden mer på dig.

När hunden väl litar på dig kommer den ta hjälp av dig i jobbigare situationer, kanske i sådana situationer där den förr brukade gömma sig, eller kanske agerade utåt, nu kanske den söker kontakt med dig och vill berätta att detta är jobbigt, kan jag kanske få något att sysselsätta mig med, kör då en parkour övning, detta tyder på att du lyssnar på hunden och hjälper den att ta det lugnt genom att ge den något att göra som får den att hålla fokus på dig.

Mer om hundparkour kan ni läsa här

Sajtvärd på Hundparkour.ifokus & CockerSpaniel.iFokus

Underskatta aldrig värmen från en kall nos Hjärta

Anmäl
2015-10-09 22:17 #1 av: taylor__lambert

#Tassar upp denna

Sajtvärd på Hundparkour.ifokus & CockerSpaniel.iFokus

Underskatta aldrig värmen från en kall nos Hjärta

Anmäl
2016-11-07 17:47 #2 av: Therese

Det är väldigt intressant tycker jag!

Jag har en hund som gärna försöker jaga katt ute. Om jag ställer upp honom på något, då fokuserar han på att han ska balansera där. Häromdagen balanserade han på en sten, en katt kom och satte sig några meter ifrån och sprang sen iväg, vad gör Jaxon då tro? Han sätter sig ner :D

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.